Produkty
Hruška
V porovnaní s jablkami majú hrušky menej vitamínov, ale viac minerálnych látok a cukrov. hruška má močopudný, antibakteriálny a posilňujúci účinok. Doporučované sú pri nadváhe, reumatizme a celkovom oslabení organizmu. Ak zápcha predstavuje jeden z dlhodobých problémov, je potrebné zvýšiť...
Broskyňa
Pôvodnou vlasťou broskýň je pravdepodobne Čína. Broskyne v Číne poznali už pred 4000 rokmi. Dužina broskyne obsahuje veľké množstvo vody, ďalej cukry, organické kyseliny, vitamíny, minerálne látky a pod. Konzumácia broskýň posilňuje sekréciu tráviacich žliaz a spôsobuje lepšie zúžitkovanie...
Kaleráb
Kaleráb ponúka nielen hľuzu ale aj listy. V čerstvom stave listy obsahujú 50 až 60 mg% vitamínu C, E, karotén, vápnik, draslík a železo. V jednej porcii uvareného kalerábu je asi 150% dennej doporučenej dávky vitamínu C a 10% dennej potreby vitamínu E. Najlepšie je konzumovať mladý kaleráb, ktorý...
Marhuľa
Pravlasťou marhúľ je taktiež Čína, kde ich poznali už okolo roku 2000 pred n.l. Plody obsahujú 9 - 19% sušiny, 0,8 až 2,7% organických kyselín, 5 - 11% cukru, 1 - 22 mg% vitamínu C, vitamín D a karotén, na ktorý sú nesmierne bohaté tak čerstvé ako aj sušené marhule. Marhuľa je ľahko stráviteľná a...
Mrkva
Mrkva je jednou z najdostupnejších zelenín, ktorá je zároveň najvýdatnejším zrojom vitamínu A - karoténu. Pestuje sa od mladšej doby kamennej. Mrkva pôsobí regulačne, mineralizuje, posilňuje, očisťuje a regeneruje. Na posilnenie organizmu sa odporúča 1 pohár čerstvej mrkvovej šťavy denne nalačno...
Paprika
Poznali ju už praobyvatelia Strednej Ameriky. Paprika obsahuje kapsaicín, karotén okolo 1-2%, vitamín C okolo 150 až 400 mg v 100 g, rutín 400 mg v 100 g, vitamíny B1 40 - 60 mg, B2 20 - 30 mg, vitamín E a asi 15% tukov a iných látok, vápnik, fosfor, železo. Kapsaicín dráždi nervové zakončenia,...
Slivka
Slivka je známa už najmenej 3000 rokov. V dužine je 78 - 87% vody a 7 - 14% cukru, organické kyseliny, dusíkaté látky, triesloviny, minerálne látky (draslík, fosfor, sodík, vápnik, horčík, železo) a vitamíny provitamín A, B1, B2, C. Konzumácia slivky pomáha aj pri chorobách pečene, obličiek, pri...
Jablko
Jablko obsahuje až 85% vody, takže sa ľahko zaženie smäd
Vitamín C posilňuje imunitný systém a tak chráni telo pred vírusmi, baktériami a inými infekciami. Odporúča sa zjesť jeden až tri kusy jablka denne a Vaša imunita Vás lepšie ochráni počas sychravých...
Sušené jablká 30gr
Zloženie: sušené jablká
Zdravá maškrta, vhodná v kombinácii s jogurtom a pre prípravu domáceho musli.
Bez cheického ošetrenia. 100% prírodný produkt
100%Jablkový džús 200ml
100% Jablkový džús bez konzervantov a umelých sladidiel.
100% Jableková šťava je vyrobena výhradne z tuzemských sadových a zahradních jabĺk priamo v lisovni. Ovocná šťava HELLO je pasterizovaná a nieje chemicky konzervovaná! Neobsahuje pridaný...
Rajčiak / alebo hov. paradajka/
Rajčiak je z botanického hľadiska ovocie, ale považuje sa z kulinárskeho hľadiska za zeleninu. Pravlasťou paradajok je územie dnešného Peru a Ekvádoru. Plody obsahujú v ideálnom stave 0,6% kyselín, 8% sušiny, 5% cukru, vitamín C okolo 50 mg v 100 g, beta karotén, vitamíny B, PP, draslík, sodík,...
Záznamy: 1 - 11 zo 11